Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Orechové lúpačky
Suroviny: Rozpis na cca 25 ks: 500 g lístkového cesta, 80 g kryštáľového cukru, 150 g pomletých vlašských orechov, 1 vajce, 2 cl rumu, 1 žĺtok na potretie, práškový cukor na posypanie.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, na plát o rozmeroch asi 50x50 cm, s hrúbkou asi 3 mm. Rozvaľkaný plát cesta rozkrájame na štvorce asi 10x10 cm. Pomleté orechy zmiešame s rumom, cukrom a vajcom. Na každý štvorec cesta pokladieme časť orechovej náplne, okraje cesta potrieme žĺtkom a cesto prehneme cez polovicu. Okraje cesta potom dobre popritláčame k sebe a okraj lúpačiek nožom ponakrajujeme na hrebienok. Hotové lúpačky poukladáme na pomastený plech v dostatočných rozostupoch a zárezy na lúpačkách mierne od seba porozťahujeme do tvaru hrebienka. Nakoniec lúpačky potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 °C. Pečieme dozlatista asi 20 minút. Povychladnutí lúpačky posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.