Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký štvorcový plát. Potom cesto rozkrojíme na 4 rovnaké diely. Každý diel cesta potrieme kečupom, ochutíme mletým korením a do stredu každého štvorca položíme hermelín. Cesto potom dôkladne zabalíme do batôžkov, aby nám pripečení syr nevytiekol. batôžky potrieme rozšľahaným žĺtkom a pokladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. (podľa chuti môžeme aj jemne posoliť) Pripravené batôžky dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 10_12 minút. Hneď po upečení batôžky pokladieme na taniere a ozdobíme vetvičkou petrželky. Podávame s čerstvými plátkami rajčín.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.