Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Mäsové frikadelky s fazuľkami
Suroviny: 1 žemľa, 600 g mletého bravčového alebo teľacieho mäsa, 1 vajce, 1 cibuľa, 1 PL Dijónskej horčice, 1/2 čL soli, troška korenia a mletej rasce, 100 g údenej prerastenej slaninky, 2 dcl mäsového vývaru (z kocky), 1 čL solamylu, 2 PL masla, 3 čL vegety, 600 g zelených fazuliek.
Postup: Žemľu pokrájame na kocočky a namočíme do studenej vody. Potom žemľu vyžmýkame, pridáme mleté mäso, nasekannú cibuľu, vajce, horčicu, soľ, korenie, mletú rascu a všetko dobre spolu vymiešame. S namočenými rukami z hmoty tvoríme okruhlé frikadelky (fašírky), ktoré obalíme tenkými plátkami prerastenej slaninky. Na panvici s horúcim olejom opekáme frikadelky z obidvoch strán asi 10 minút. Opečené frikadelky vyberieme, do výpeku pridáme vývar a necháme prevrieť. Prilejeme smotanu, omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným v troške studenej vody a necháme za stáleho miešania zhustnúť. Nakoniec omáčku zjemníme maslom a dochutíme vegetou. Fazuľky ošistíme, umyjeme a povaríme v osolenej vode. Scedíme a podávame ako prílohu k opečeným frikadelkám. Podávame s varenými zemiakmi a preliate omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.