Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tvarohové buchty so slivkami
Suroviny: NA CESTO: 100 g tuku Hera, 500 g hladkej múky, 130 g kryštáľového cukru, 2 vajcia, 1 kocku (40 g ) kvasníc, 2 dcl mlieka, 1 balíček vaniľkového cukru, štipka soli. NA PLNKU: 250 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vaniľkového cukru, 1 vajce, 300 g sliviek (kompót).
Postup: Z kvasníc, 1 čL cukru a 1 dcl mlieka vymiešame kvások a necháme ho podkysnúť. Múku, cukor, vaniľkový cukor, vajíčka a zbytok teplého mlieka premiešame, pridáme nakysnutý kvások a zľahka vymiesime. Napokon pridáme 1/2 kocky rozpustenej Hery a vymiesime hladké hustejšie cesto. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 40 minút. Tvaroh zmiešame s vajcom, práškovým cukrom a vaniľkovým cukrom. Slivky vykôstkujeme a nakrájame na štvrtinky. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 1/2 cm a rozkrájame ho na štvorce asi 10x10 cm. Každý štvorec naplníme kôpkou tvarohu, štvrťkou slivky a štvorec cesta dobre zbalíme. Naplnené buchty ukladáme do vyšieho vymasteného plechu spojom nadol. Každú buchtu potrieme rozpustenou Herou a keď sú všetky buchty poukladané na plechu, tak ich necháme ešte 15 minút nakysnúť. Potom plech s buchtami vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 20 minút dozlatova. Upečené buchty necháme na plechu schladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.