Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezne s kyslou kapustou
Suroviny: 100 g anglickej slaninky, 1 veľká cibuľa, 250 g kyslej kapusty, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 80 g strúhanky, 1 vajce, 1 PLmletej červenej papriky, soľ, korenie, petržlenová vňať, olej.
Postup: Slaninku pokrájame na kocočky a osmažíme. Potom na slaninkovom výpeku opražíme najemno nasekanú cibuľu. Kapustu scedíme na sitku a po odkvapkaní ju poprekrajujeme. Mleté mäso zmiešame so strúhankou, vajcom, vychladnutou slaninkovou zmesou a poprekrajovanou kapustou. Všetko ochutíme soľou, korením a mletou sladkou paprikou. Zmes dobre vymiešame a vytvarujeme z nej 8 rezňov. Na horúcom oleji rezne vypražíme z každej strany po 6 minút. Na každý horúci rezeň položíme tenký plátok masla a podávame so zemiakmi a kyslou kapustou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.