Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Orechovo - tvarohové palacinky
Suroviny: NA PALACINKY: 1/2 L mlieka, 1 vajce, 200 g hladkej múky, štipka soli, 1 vaniľkový cukor. NA PLNKU: 250 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 100 g pomletých vlašských orechov, 100 g bieleho jogurtu, 100 g čokolády na varenie. NA OZDOBU: čerešne alebo jahody.
Postup: Zo surovín na cesto si vymiešame hladké cesto a necháme ho v chladničke postáť. Na horúcej panvici vymastenej olejom upečieme z cesta tenké palacinky. Na plnku si vymiešame tvaroh s cukrom a jogurtom, pridáme pomleté orechy a premiešame. Plnkou plníme upečené palacinky, pokladieme ich na taniere, polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme ovocím.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.