Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Palacinkové balíčky s klobáskou
Suroviny: NA CESTO: 4 vajcia3,5 dcl mlieka, soľ, 400 g hladkej múky. PLNKA: 1 pór, 150 g údenej klobásky, 2 cibule, 1 červená a 1 zelená paprika, 2 PL masla, soľ, korenie, troška čilí, olej.
Postup: Vajcia rozšľaháme v mlieku, pridáme múku, osolíme a vymiešame hladké cesto. Vymiešané cesto necháme postáť a zatiaľ si pripravíme plnku. Pór pokrájame na kolieska a sparíme ho vo vriacej vode. Na masle osmažíme nadrobno nasekané cibule, pridáme na kolieska pokrájanú klobásku, na kúsky nakrájané papriky, sparený scedený pór, zmes ochutíme a orestujeme. Z cesta pečieme na olejom vymastenej panvici palacinky. Do stredu každej upečenej palacinky dáme kopček plnky a utvoríme balíčky. Každý balíček previažeme snitkou pažítky alebo pásikom z póru. Podávame s hlávkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.