Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Žemľové knedlíky
Suroviny: 1/2 staršieho senviča alebo 6 rožkov, 20 g kvasníc, 1 čL kryštáľového cukru, 2,5 dcl mlieka, 400 g hrubej múky, 1 vajce, soľ.
Postup: Sendvič alebo rožky pokrájame na kocočky. V miske rozmiešame kvasnice, lyžičku cukru a trocha vlažného mlieka na kvások. Vymiešaný kvások necháme na teplom mieste nakysnúť. Do misy preosejeme hrubú múku, pridáme vajce, soľ, premiešame, pridáme kvások, ostatné vlažné mlieko a vymiešame až vznikne riedke cesto. Do tohto cesta zapracujeme nakrájané kocočky sendviča. Z cesta utvoríme 2 bochníky knedle a necháme ich prikryté obrúskom 30 minút kysnúť. Vykysnuté knedle varíme vo vriacej osolenej vode približne 20 minút. V polovici varenia ich vo vode obrátime. Uvarené knedle vyberieme a popicháme vydličkou, aby z nich unikla para a vlhkosť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.