Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kura Žiguli
Suroviny: 1 kurča, 200 g syru Niva, 2 čL drveného rozmarínu alebo vetvička čerstvého rozmarínu, 1 PL chrenu alebo 1 PL chrenovej horčice, 4 PL bieleho vína, 120 g masla (1/8), na ozdobu hlávkový šalát.
Postup: Kurča očistíme, opláchneme a rozkrojíme na polovice. Polovičky kurčaťa obalíme v nastrúhanej Nive. Polovičky potom položíme na pekáč kožou navrch a posypeme Nivou čo nám pri obaľovaní opadala. Potom posypeme drveným rozmarínom alebo pridáme celú vetvičku rozmarínu a na polovičky kurčaťa pokladieme plátky masla. Zľahka podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúrena 190°C. počas pečenia podľa potreby podlievame vodou. Keď je kurča mäkké, tak ho vyberieme, do výpeku pridáme chren, biele víno a necháme prevrieť. Podľa chuti môžeme prisoliť , ale Niva je dosť slaná tak solíme opatrnejšie. Podávame naporcované na šalátových listoch a preliate výpekom. Ako príloha sú vhodné hranolky alebo varené zemiaky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.