Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča plnené s ryžovou plnkou
Suroviny: 1 kurča, 600 g uvarenej ryže, podľa chuti ku ryži pridávame napríklad kúsky ananásu, alebo čerstvé huby, mrkvičky, rôzne oriešky, bylinky a podobne. Dochucujeme rascou, korením, soľou a nasekanými čerstvými bylinkami.
Postup: Miesto tradičnej žemľovej plnky, plníme kurča s ryžou- zmiešanou napríklad s hubami alebo ananásom, mrkvičkou, orieškami a podobne. Kurča naplníme ryžovou plnkou, zašijeme a pečieme nasucho na veku zapekacej misky. Kurča môžeme plniť aj zemiakmi. Surové zemiaky osolíme, pridáme bylinky, rascu, lupienky masla, opäť naplníme kurča a pečieme nasucho. Ochutenú ryžu môžeme tiež doplniť maličkými hlavičkami šampiňónou, upiecť spolu s kurčaťom a posypať strúhaným syrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.