Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezníčky z diviny so zeleným korením
Suroviny: 8 rezníkov z diviny, 50 g masla, 4 najemno pokrájané šalotky alebo mladé cibuľky, 2 PL brandy alebo koňaku, 1 PL francúzskej horčice, 2,5 dcl mäsového vývaru, 1 PL zeleného korenia, 1,5 dcl šľahačkovej smotany, soľ.
Postup: Na panvici s rozpusteným horúcim maslomrýchlo opražíme rezníky z diviny po 3-4 minúty z obidvoch strán, až mäso jemne zhnedne. Opečené rezníky odložíme na teplé miesto. Na výpeku z rezňov restujeme nasekané šalotky 3-4 minúty. V naberačke zohrejeme brandy, zapálíme a prelejeme na šalotky. Po zaflambovaní primiešame francúzsku horčicu, pridáme vývar a necháme zovrieť. Varíme prudkoaby sa objem omáčky zredukoval na polovicu. Potom pridáme kzelené korenie, smotanu a podľa chuti osolíme. Omáčku necháme prehriať a prelejeme ňou rezníčky. Podávame s opekanými zemiami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.