Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Srnčie rezne v marináde
Suroviny: 500 g mladého srnčieho mäsa, 1 dcl oleja, 1/2 dcl bieleho vína, soľ, mleté čierne aj nové korenie, 1 väčšia cibuľa, estragón, mäta, 50 g bravčovej masti.
Postup: Dobre odležané mäso umyjeme, odblaníme, osušíme obrúskom a pokrájame na rezne! Reznezľahka naklepeme z obidvoch strán. V oleji rozmiešame víno, obidva druhy korenia, soľ, postrúhanú cibuľu, estragón a nasekanú mätu. Touto touto marinádou natierame naklepané rezne a ukladáme ich na seba. Potom rezne v marináde necháme marinovať v chladničke do druhého dňa. Namarinované rezne vyberieme z marinády a na rozpálenej masti ich opekáme dozlatova. Opečené rezne podávame so zemiakovými kroketami a tatarskou omáčkou. Dozdobíme vetvičkou rozmarínu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.