Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kura rozporcujeme a vykostíme. Do vymasteného pekáča vložíme vykostené porce kurčaťa (krídla a kosti použijeme na polievku), osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Na mlynčeku pomeleme striedavo bôčik, rožky, cesnak a cibuľu. Do vzniknutej mletej zmesi pridáme vegetu, korenie, soľ, pepř, majoránku, vajíčko a všetko dôkladne rukou premiešame. Vzniknutú zmes poklademe na pripravené jednotlivé kuracie porcie (přikrytie perinou). Na vrch položíme petrželku. Mierne polejeme olejom a dáme do rúry asi na hodinu piecť. Podáváme so zemiakovou kašou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.