Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča podľa Judity
Suroviny: 500g kuracích prsíčok, 2 koliečka zaváraného ananásu alebo stejné množstvo ananásu na kocočky, 1 dl šťavy z kompótu, soľ, korenie, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL oleja, 1/2 PL hladkej múky, 1 strúčik cesnaku.
Postup: Kuracie prsíčka jemne osolíme (podľa slanosti sójovej omáčky), okoreníme, potrieme olejom a na zbytku oleja opečieme. Pridáme krájaný ananas, chvíľu dusíme, potom mäso vyberieme a do vypečenéj šťavy pridáme pretlačený cesnak. Vlejeme múku rozšľahanú v ananásovej šťave, zakvapneme sójovou omáčkou a povaríme až zhustne. Na okorenenie môžeme pridať rozmarín. Šťavou prelejeme porcie mäsa a podáváme. Vhodná príloha je dusená ryža.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.