Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z porcií kurčaťa odstránime väčšie kosti, mäso nakrájame na kúsky, párok na tenké koliečka (salám na kocočky), rajčiny ponoříme na 10 sekund do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Karfiol rozoberieme na ružičky, uhorky nakrájame na koliečka. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku, po zapenení ihneď pridáme rajčiny a krátko podusíme. Osolíme , pridáme udeninu, karfiol, uhorky, soľ, sójovou omáčku, nasekanú petrželku a krátko podusíme. Pripravené kura prehrejeme v šťave z pečenia, pridáme ho k zelenine a všetko ešte krátko podusíme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.