Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Huby očistíme a pokrájame na malé kocočky. Podobne nakrájame aj pečienky a oboje osmahneme na polovine množstva masla. Ochutíme soľou, mletým korením a nasekanou petrželkou. Žemle namočíme do mlieka. Žĺtky zmiešame zo zvyšným maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečienkami a dobre vymačkané namočené žemle. Ochutíme soľou, korením, majoránkou a všetko premiešame. Nakoniec primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkou. Kurčatá opláchneme a zvonku i z vnútra osolíme. Rukou uvolníme kožu smerom od krku a do uvolnenéj kapsy mezi kožou a mäsom napcháme pripravenú náplň. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obložíme ňou prsia kurčiat. Takto připravené kurčatá položíme do pekáča a s trochou oleja pečieme v predhriatej rúre na 160° dozlatova. Prepečené kurčatá naporcujeme a podávame s čerstvo osmaženými hranolkami a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.