Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Surinamské kurča v kapuste
Suroviny: 1 celé vypitvané a očištené kurča, 500g kyslej kapusty, 1 veľká cibuľa, 1 feferonka, 1 červená kápia, 1/4 lyžičky mletého zázvoru, 100g slaniny, 2 lyžice oleja, soľ.
Postup: Na oleji zapeníme nakrájenú cibuľu a pridáme ku nej kyslú kapustu aj z nálevom. Kurča naporcujeme, osolíme a dáme zprudka po všetkých stranách osmažiť na nakrájanej a rozškvarenéj slanine. Osmažené pridáme ku kapuste, ochutíme nakrájanou feferonkou a zázvorom a spoločn pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Nakoniec doplníme na kocočky nakrájanou očištenou kápiou a dodusíme domäkka. Podľa potreby počas dusenia podlejeme vodou a zamiešame. Podáváme s rryžou uvarenou s niekoľkými klinčekami zapichnutými v malej cibuli.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.