Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Katalánske kura
Suroviny: 1 kurča, 100g masla, 200g rajčín, 1 väčšia cibuľa, pár guličiek čierneho korenia, soľ.
Postup: Kurča naporcujeme na menšie kúsky, osušíme a opečieme na masle. Keď už je pekne dozlatova opečené, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu, korenie, soľ a rajčiny ktoré si vopred upravíme a to tak, že ich prelejeme horúcou vodou, ošúpeme šupku, vydlabeme semienka, dužinu nakrájame a len tú pridáme ku kuraciemu mäsu. Spoločne potom zvolna dodusíme domäkka. Ako prílohu môžeme podávať ryžu alebo cestoviny.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.