Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kurča očistíme, opláchneme a naporcujeme na ploché diely, ktoré zľahka osolíme. V širokom kastróle rozpustíme maslo, urovnáme do neho naporcované kurča, posypeme nahrubo nakrájanou cibuľou a cesnakom. Prikryjeme pokrievkou a tú zaťažíme závažím. Dusíme na prudkom ohni. Presne za 5 minút opatrne odokryjeme, cibuľu zhrnieme nabok, porcie mäsa obrátíme, cibuľu dáme znova na porcie mäsa, prikryjeme, pokrievku znova zaťažíme a dusíme ďaľšie 4 minuty. Môžeme použiť aj tlakový hrniec - "papiňák"
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.