Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ostrá nátierka s Nivou
Suroviny: 200 g nivy, 1 lučina, 3 vajcia 100 g masla, 100 ml kyslej lahôdkovej smotany, niekoľko nakladaných chilli papričiek - alebo feferóniek, štipka soli.
Postup: Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a nastruháme na jemnom strúhadle. Nivu rovnako jemne nastruháme. Zmäknuté maslo vymiešame do peny, primiešame lučinu, nastrúhanú nivu a vajcia. Pridáme kyslú smotanu a všetko vyšľaháme na hladký krém. Podľa chuti prisolíme a vmiešame niekoľko nadrobno posekaných chilli papričiek. Mažeme na krajíčky chleba alebo na plátky čerstvého pečiva. Ozdobíme krúžkami surovej cibule, paprikou, uhorkou, rajčinou apod.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.