Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tatranské kurča
Suroviny: Kurča, šampiňóny, 1 cibuľa, pór, šťava k bravčovému mäsu (z kocky), syr eidam, solamyl, olej, soľ, petržlenová vňať, rajčina, cesto ako na zemiakové placky- (babky), anglická slanina.
Postup: Kurča stiahneme z kože, vykostíme a nakrájíme na drobné kúsky. Mäso zmiešame so soľou a solamylem a opečieme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňóny, orestujeme, zasypeme nadrobno pokrájanou cibuľou, na koliečka nakrájaným pórkom a podusíme. Z plackového cesta vyrobíme malé placky a osmažíme ich na oleji. Upečené placky-babky dáme do zapekacej misky (vždy na 1 porciu po 3 placky), posypeme mäsom, prikryjeme plátkom slaniny, zasypeme syrom a krátko zapečieme. Podáváme s opečenými zemiakmi a ozdobené petrželkou a rajčinami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.