Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kurča rozporcujeme, porcie osolíme a okoreníme. Na dno pekáčika nalejeme trochu oleja, dno pokryjeme na koliečka pokrájanou cibuľou, mrkvou, petržlenom a kocočkami zeleru. Na zeleninu dáme rozporcované kurča, pridáme prelisovaný cesnak, okoreníme borievkami -(jalovcom), pridáme pár bobkových lístkov a málinko pocukrujeme. Na to dáme obidva malé pretlaky, kečup.
Všetko zalejeme vodou a posypeme provensálským korením. Prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ako príloha sa podávajú halušky ale môže byť aj chleba, cestoviny atd.
Príprava halušiek: Z hore uvedených surovín na halušky -vypracujeme cesto, hustejšie ako na lievance a nahádžeme z doštičky alebo pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenéj vody. Varíme od bodu varu 8 -10 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.