Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubové rizoto
Suroviny: 500 g ryže, 750 g húb, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 1 kocka masoxu, 150 g syr parmezán, olivový olej, soľ, korenie, oregáno, tymián.
Postup: Na oleji rozškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme cibuľku, nakrájané očistené huby, osolíme, okoreníme a opekáme tak dlho, pokiaľ sa voda nevyparí.
Prisypeme ryžu a za stálého miešania restujeme. Pridáme bylinky, vývar z masoxu a zalejeme 1/3 vody. Varíme na miernom ohni.
Postupne dolievame vodu a varíme, pokiaľ není ryža mäkká. Rizoto dochutíme polovinou nastrúhaného parmezánu a korením. Húbové rizoto pred podávaním posypeme ostatkom nastrúhaného syra.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.