Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené huby s hermelínom
Suroviny: 600 g hlavičiek húb, 2 ks Hermelínov,1 väčšia cibuľa,5 strúčikov cesnaku, 3 vajcia, vegeta, korenie, olej.
Postup: Na horúcí olej dáme nasekanú cibuľu a necháme ju osmažit dozlatova. Potom pridáme na kocky nakrájané hlavičky húb, pridáme vegetu
a rozotretý cesnak, korenie a za stálého miešania dusíme- bez pridania vody asi 10-15 minút. Odstavíme z ohňa a pridáme na kocočky nakrájaný Hermelín. Pokiaľ je hermelín moc mäkký, tak ho vidličkou rozmačkáme. Dôkladne premiešame a necháme až sa začne syr rozpúšťať. Rozšľaháme vyklepnuté vajíčka, pridáme ich k hubám a znova premiešame. Potom pekáč s hubami vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a zapekáme 20 minut- až sa vytvorí na povrchu kôročka. Dĺžka zapekania je závislá na výkone rúry.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.