Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Sušené huby necháme namáčať v 2 dcl vody asi 30 minút. Potom namočené huby necháme na sitku odkvapkať, ale použitú vodu si odložíme. Cibuľu a cesnak najemno nasekáme.
V kastrole rozpálíme 1 lyžicu oleja a cesnak aj s cibuľou necháme na ňom zosklovatieť. Vložíme premytú ryžu a krátko podusíme. Potom podlejeme vínom a polovinou vývaru. Všetko privedieme k varu a prikryté varíme pri nízkej teplote asi 25 minút. Tekutinu zo sušených húb zmiešame so zostatkom vývaru a ryžu počas dusenia podľa potreby podlievame. Šampiňóny aj nakladané huby rozkrájame. Rajčiny rozkrájame na polovičky, listy hlávkového šalátu natrháme na menšie kúsky.
Na panvici rozpálíme za lyžicu oleja a šampiňóny na ňom opečieme. Pridáme nakladané huby, rajčiny a krátko všetko spolu podusíme. Hubovú zmes a šalát zmiešame s ryžou. Osolíme a okoreníme. Na tanieri posypeme hubové rizoto nastrúhaným syrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.