Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubovec zo šampiňónov
Suroviny: 6 ks rožkov alebo žemlí, 1 cibuľa, 2 vajcia, 100 ml mlieka, 1 lyžíca hrubej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 2 lyžíce masla, 400 g šampiňónov, soľ, korenie, rasca.
Postup: Tvrdšie pečivo zvlhčíme mliekom, pridáme vajcia, múku, prášok do pečiva a vypracujeme cesto- /nie moc husté/. Na masle osmažíme na kocočky nasekanú cibuľu,
pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme. Zmes osolíme, okoreníme a dochutíme rascou. Restujeme asi 20 minút. Potom zmes premiešame s pripraveným žemľovým cestom.
Zapekaciu misu vymažeme maslom a cesto do nej rozložíme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút dozlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.