Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubový nákyp s karfiólom
Suroviny: 200 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb, 1 stredne veľkú hlávku karfiólu, 1 cibuľa, 4 vajcia, 4 lyžice masla, 70 g hladkej múky, soľ, korenie, podľa chuti zelená petržlenová vňať alebo pažítka, tuk na vymastenie pekáčika.
Postup: Karfiól umyjeme, rozoberieme na ružičky a varíme v osolenéj vode do polomäkka - asi 15 minút. Uvarený karfiól scedíme a necháme odkvapkať. Huby očistíme
a nakrájame na plátky. Ošúpanú cibuľu nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme dve lyžice masla, speníme na ňom cibuľu, pridáme huby, osolíme a krátko podusíme –
asi 10 minut. Vaječné žĺtky oddelíme od bielkov a žĺtky v mise vymiešame so zmäknutým maslom, primiešame múku, pripravené huby, karfiól, nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku- /trochu si necháme na ozdobenie/, osolíme a okoreníme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sne a vmiešame ho opatrne do zmesi. Vymastíme zapekaciu
misku alebo pekáčik, naplníme ho pripravenou zmesou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 st. C asi 30 minút. Hubový nákyp s kkarfiólom rozdelíme na taniere,
posypeme zelenou petrželkou alebo pažítkou a podávame s varenými zemiakmi alebo s čerstvým chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.