Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečený chlieb s hubovou zmesou
Suroviny: 8 krajcov tmavého chleba, 200 g húb, 100 g tvrdého syra, 1 vajce, 1 lyžica hladkej múky, 3 lyžice masla,soľ, korenie, maslo na potretie chleba.
Postup: Huby očistíme a nakrájame na tenké plátky. Tvrdý syr nastruháme na hrubé rezančeky. Na panvici rozohrejeme za lyžicu masla, pridáme huby a podusíme
na miernom ohni domäkka. Podľa potreby podlejeme trochou vody. V kastrolku rozohrejeme zbytok masla, pridáme múku a usmažíme svetlú zápražku.
Do schladnutej zápražky vmiešame vajce, podusené huby, osolíme a okoreníme. Plátky chleba potrieme maslom, rozdelíme na ne hubovú zmes a
posypeme nastrúhaným syrom. Chleby poukladáme na vyhriaty plech a v horúcej rúre zapekáme pokiaľ syr nezozlátne.
Zapečené chleby môžeme doplniť zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.