Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup:
Najprv všetky huby dôkladne očistíme - (šampiňónom ošúpeme hlavičky) a nakrájame ich na rovnako veľé kúsky. Ošúpememe dva strúčiky cesnaku a nasekáme
nadrobno. Medzitým zahrejeme panvicu na maximálnu teplotu a nalejeme do nej rastlinný olej. Keď sa olej rozpálí, prisypeme mrazenú zeleninovú zmes Findus Wok
Vietnamesse a za stálého miešania ju smažíme približne päť minú. Potom prisypeme pokrájené huby a nasekaný cesnak. Znova za stálého miešania smažíme
dalšie 3 minúty. Na záver ešte prisypeme hotovú uvarenú ryžu, všetko zalejeme sójovou omáčkou, znovu dôkladne premiešame a prehrejeme.
Podávame ozdobené vetvičkou čerstvej zelenéj petrželky. Vietnamská miešaná zeleninová zmes obsahuje mrkvu,
pór, zelený hrášok, fazuľové klíčky a bambusové výhonky, přičom všetká zelenina okrom pórku je predvarená. Dobrá rada: môžeme použiť aj sezamový olej, lebo znáša dobre dosť vysoké teploty. Ale opatrne, tento olej má veľmi intenzivnú chuť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.