Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubové karbonátky so šalviou
Suroviny: 1 cibuľa, 1 cesnak, 1 lyžica oleja, 500 g rajčín, soľ, korenie, cukor, pár kvapiek tabasca, 10 g sušených hríbov, 2 šalotky, 100 g anglickéj slaniny, 150 g húb- kuriatok,
4 lístky šalvie, 150 g teľacej pečienky, 1 vajce, 3 lyžice lieskových orieškov, 1/2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice nasekanej petrželky, 400 g mletého hovädzieho mäsa.
Postup: 1. Ošúpanú a nasekánú cibuľu a cesnak osmažíme na oleji. Rajčiny ošúpeme, nadrobno nakrájame, pridáme k cibuli a 10 min. podusíme.
Ochutíme soľou, korením, cukrom a tabascom.2. Huby namočíme do vody. Šalotky najemno nasekáme. Slaninu pokrájame na kocočky. Očištené kuriatka nakrájame na plátky. Posekáme šalviu.
3/4 slaniny rozškvaríme a šalotku na nej osmahneme. Pridáme kuriatka, šalviu dusíme, až sa tekutina vyparí. Prisypeme nakrájené pečienky a 1/2 min. restujeme. 3. scedíme namočené huby, nakrájame a spolu s pečienkami, kuriatkami, vejcom, orechami, citronovou kôrou a petrželkou vmiešame do mletého mäsa. Okoreníme a vytvarujeme
karbonátky. Na ostatnej masti ich so šalviou asi 10 min. opekáme.
Hubové karbonátky:
nakrájané huby sa podusia domäkka, zlejú a prepláchnu. Pridajú sa ingredience ako do mäsových karbonátkov-(soľ, majoránka, nakrájaná cibuľka, cesnak,
vajce, strúhanka , rasca). Pomocou veľkej lyžice z hmoty odoberáme časť hmoty a vytvarujeme guľaté placky. Obalíme ich v troj-obale a vypražíme na oleji z obidvoch strán dočervena. Podávame so zemiakovou kašou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.