Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Huby na smotane
Suroviny: 80 dkg húb, 8 dkg masla, 8 dkg cibule, soľ. Na omáčku: 5 dkg masla, 4 dkg hladkej múky, lyžičku cukru, trocha octu, 1/4 l kyslej smotany a 1/4 l vývaru z kocky.
Petržlenová vňať alebo pažítka.
Postup: V kastrole na rozohriatom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom ku nej pridáme na rezančeky nakrájané huby a dáme dusiť. Pripravíme svvetlú zápražku, ktorú postupne podlievame studenou smotanou a vývarom a za
stálého miešania omáčku prevaríme. Do hotovej omáčky vložíme huby, podľa chuti osolíme a dochutíme octom a cukrom.
Na tanieri ozdobíme pažitkou alebo petrželkou a podáváme s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.