Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Brokolica s hubami
Suroviny: 1 veľká brokolica, 30 dkg húb, olej, cibuľka, 5 dkg slaninky, 3 vajcia, 1/4 l mlieka, 10 dkg balkánského syra, soľ a cesnak podľa vlastnej chuti,
strrúhanka 4 lyžice hladkej múky.
Postup: Huby pokrájame a podusíme na panvici s troškou oleja. V kastróliku opečieme slaninku s cibuľkou, na to dáme pokrájanú brokolicu, posolíme a pod pokrievkou mierne dusíme.
Do mäkkej brokolice pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a pokladieme do pripraveného pekáčika. Na takto pripravenú brokolicu pokladieme
podusené huby, nastruháme syr a nakoniec zalejeme palacinkovým cestom- (1/4 l mlieka, štipka soli, 3 vajíčka a 4 lyžice hladkej múky).
Dáme zapiecť do horúcej rúry a podávame so šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.