Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ryža s mäsom a hubami
Suroviny: Dva 1/4 L hrnčeky ryže, 30 dkg mletého mäsa alebo lanšmítu- (konzerva luncheon meat), niekoľko čerstvých húb alebo šampiňónov, 2 cibule, 5 dkg slaninky,
1/4 l vývaru z kocky masoxu, soľ, korenie, mletá paprika.
Postup: Ryžu opláchneme a uvaríme. Na rozškvarenej slaninke opražíme nakrájanú cibuľu a očištené huby, pridáme mleté maso alebo lanšmít,
posypeme korením a paprikou, mäso trochu osolíme a za častého miešania osmažíme. Podlejeme vývarom
a asi 1/2 hodiny dusíme. Lanšmít podlejeme len veľmi málo a tiež len krátko dusíme. Potom primiešame uvarenú ryžu a podľa chuti poprípade prisolíme. Na tanieri môžeme jedlo ešte posypať nastrúhaným syrom a obložiť mesiačikmi rajčín.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.