Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocočky a dme variť do osolenej vody.Do hrnca si dáme variť asi 2l vody, a pokiaľ zovrie, z múky vody a trošky soli zamiesime cesto-(ako na rezance). Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 1/2cm.
Keď voda vrie, z cesta odtŕhame kúsky-(veľkosti asi 3krát3cm),alebo ako sa podarí a hádžeme ich do vody-najlepšie naraz-.Keď vyjdú na povrch, tak ich vyberieme, ale tak aby sme vývar zachovali.
Uvarene zemiaky vyberieme - zachováme vývar, a zemiaky prepasírujeme cez sito s väčšími dierkami.
Potom zmiešame dokopy-uvarené strapačky, popučené zemiaky, kyslú kapustu a rozriedime vývarom-podľa potreby, ale nie moc,aby neboli riedke. (zmiešaný vývar zo zemiakov a strapaciek) odložíme si len ten spodok z vývarov-spolu asi 1liter. Nakoniec polejeme s oškvarenou- na malé kocky nakrájanou slaninkou (ako na halušky).
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.