Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Knedle s údeným mäsom
Suroviny: 750 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g hrubej múky, 50 g detskej krupice, na zahustenie strúhanku, 250 g uvareného údeného mäsa- (napr. z údených bravčových rebierok),1 veľká cibuľa, 2 vajcia, soľ.
Postup: Uvarené zemiaky ošúpeme a nastruháme na jemnom stúhadle. Potom ku zemiakom pridáme múku, detskú krupicu, vajcia, osolíme a zamiešame. Podľa potreby cesto dohustíme strúhankou. Vypracujeme tuhé cesto. Uvarené údené mäso bez kosti nakrájame na drobné kúsky . Cibuľu nasekáme nadrobno a na troche tuku opražíme. Potom pridáme k cibuli mäso a krátko spolu posmažíme. Zemiakové cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 1 cm, posypeme ho rovnomerne pripraveným mäsom a plát cesta zroľujeme do tvaru knedle. Knedlu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 20 minút. Počas varenia knedľu občas otočíme. Uvarenú knedľu po vybratí z vody popicháme vidličkou, nakrájame ju niťou na 1 cm hrubé knedlíky a podávame s dusenou červenou kapustou so sušenými slivkami a zahustenú strúhankou. Všetko posypeme opraženou cibuľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.