Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Krémová polievka so štiavom a hubami
Suroviny: 300 g čerstvého zeleného štiavu- (šoška alebo kyseľ), 1 cibuľa, soľ, 3 PL hladkej múky, 1/2 L smotany na šľahanie, 1/2 L mlieka, štipka kurkumy, rasca, čerstvé alebo sušené huby- (sušené si vopred namočíme vo vode), soľ, korenie, olej, cukor podľa chuti.
Postup: Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme umyté pokrájané listy štiavu, osolíme a necháme chvíľu dusiť. Pridáme nakrájané huby, zalejeme vodou a varíme asi 15 minút. Keď použijeme sušené vopred namočené huby, tak ich pridáme do polievky aj s vodou v ktorej sa namáčali. Múku vymiešame v troche studeného mlieka a nalejeme do polievky. Premiešame, zalejeme mliekom, smotanou, pridáme kurkumu drvenú rascu a na slabom ohni necháme za častého miešania povariť. Podľa potreby môžeme polievku počas varenia doriediť vodou. Hotovú polievku dochutíme podľa chuti soľou, korením a cukrom. Podávame s pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.