Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie pečienky na ražni
Suroviny: 600 g kuracích pečienok, 150 g šunky, 250 g čerstvých šampiňónov, 2 jablká, mleté čierne korenie, soľ, 8 krajcov chleba, olej.
Postup: Pečienky umyjeme a pokrájame na veľké kúsky. Hrubšie nakrájané plátky šunky rozkrojíme na štvrťky, šampiňóny očistíme a hlavičky ošúpeme. Jablká umyjeme a pokrájame na menšie plátky. Keď máme suroviny pripravené, tak ich striedavo napichujeme na kovové ihly alebo na špajle. Pripravené ražníky osolíme, okoreníme a opekáme na oleji zo všetkych strán. Krajce chleba opečieme na troške oleja- na hrianky a podávame k opraženým ražníkom z pečienok.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.