Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablková nutela -( recept podľa pirulka36)
Suroviny: 3kg očistených sladkých jabĺk aj so šupkou, 1 kg kryštáľového cukru,
15 dkg kakaa, 2 kakaové pudingy v prášku, 3 vaniľkové cukre, 1 Salko- (sladené kondenzované mlieko), 100 g pomletých lieskových orieškov, 1 kocka stužený pokrmový tuk, 2 tabuľky čokolády na varenie.
Postup:
Jablká podusíme a potom ich rozmixujeme. Rozmixované dáme znova variť a pridáme cukor s kakaom a pudingom. Varíme asi 1 hodinu a nakoniec dáme salko, 1 stužený tuk, čokoládu, oriešky a povaríme. Dáme do pohárov a 20 minút sterilizujeme.
Počas varenie dávame pozor, aby nám zmes neprihorela a preto veľmi často miešame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.