Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tvarohová torta
Suroviny: 500 g tvarohu, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 2 dcl teplého mlieka, 125 g masla, 2 PL želatíny + 2 dcl mlieka, detské piškóty, čerstvé ovocie. V zimnom období použijeme zavárané ovocie.
Postup: Želatínu zalejeme 2 dcl mlieka a necháme ju nabobtnať. Potom za stáleho miešania privedieme k varu. Dáme do mixéra a pridáme tvaroh, cukor, vajcia, mlieko, maslo a všetko rozmixujeme na krém. Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a nalejeme do nej polovicu pripravenej hmoty.
Na naliatu urovnanú hmotu poukladáme piškóty, na piškóty pokladieme ovocie a zalejem druhou polovicou hmoty. Piškóty pri ukladaní môžeme namáčať do rumu alebo do sirupu či komótovej šťavy. Navrch torty poukladáme ozdobne ovocie a tortu vložíme do chladničky dobre zatuhnúť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.