Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Harlekýn
Suroviny: CESTO: 4 vajcia, 100 g cukru, 20 g kakaa, 50 g hrubej múky, PLNKA: 30 g masla, 30 g hrubej múky, 1/4 L mlieka + 100 g masla, 100 g cukru, 30 g kakaa, 1 šľahačková smotana.
Postup: Postup
Vmiešame žĺtky s cukrom, pridáme kakao, múku a vmiešame tuhý sneh z bielkov. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej form. Z 30 g masla a 30 g múky usmažíme svetlú zápražku. Zalejeme ju mliekom a miešame na miernom ohni až zhustne. Zvlášť vymiešame 100 g masla, 100 g cukru a kakao. Primiešame chladnúcu zápražku a v hrubej vrstve natrieme na upečený korpus. Navrch natrieme nahusto vyšľehanú šľahačku. Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou a kompótovými višňami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.