Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapekané rezne
Suroviny: 600 g bravčových rezňov- z karé alebo stehna, 100 g šunky, 100 g tvrdého syra, olej, hladká múka, strúhanka, 2 kelímky pochúťkovej smotany, 4 vajcia, soľ, korenie.
Postup: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme a obalíme v strúhanke a potom v rozšľahanom vajci. Potom rezne opečieme z obidvoch strán na horúcom oleji. Teplé opečené rezne poukladáme do pekáča, na každý rezeň položíme po plátku šunky a syra. Vajcia vymiešame so smotanou, ochutíme soľou, korením a nalejeme na rezne v pekáči. Dáme do vyhriatej rúry a zapekáme pri 180°C asi 20 minút.Pred koncom zapekania posypeme strúhaným syrom a ešte 10 minút necháme zapiecť. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.