Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup:Očistené kurča potrieme prelisovaným cesnakom ktorý sme rozotreli so soľou. Potom kurča pokvapeme olejom a necháme odležať. Potom kurča vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme troškou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. (Kurča môžeme aj griľovať na grile.) Počas pečenia podľa potreby podlievame trochou vody a prelievame výpekom. Vypečenú šťavu zmiešame s mletou paprikou, korením a karí korením. Do šťavy dáme rozpustiť aj trochu masla. Po upečení kurča vyberieme z pekáča a naporcujeme. Výpek zahustíme múkou rozmiešanou v troške studenej vody a povaríme. Porcie kurčaťa prelejeme šťavou a podávame so zemiakmi alebo s ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.