Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Liptovské guľky s kyslou kapustou
Suroviny:
500 g zemiakov, 1 cibuľu, 200 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, 100 g údeného oštiepku, 200 g údeného mäsa, kyslú kapustu, 100 g údenej slaniny, olej
Postup: Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme kapustu, podlejeme kapustovou šťavou a pol hodiny dusíme. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pomelieme v mlynčeku na mäso. Údené mäso pomelieme spolu s oštiepkom a premiesime, čím vytvoríme plnku. Z pomletých zemiakov, vajíčka a múky vymiesime zemiakové cesto. Slaninu nakrájame a osmažíme. Zemiakové cesto plníme plnkou a tvarujeme guľky. Varíme ich približne 15 minút v slanej vriacej vode. Uvarené guľky podávame s kapustou a usmaženou slaninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.