Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Výborné tvarohové koláče
Suroviny: 100 g masla, 80 g práškového cukru, troška soli, citrónovú kôru, 2 dl mlieka, 20 g droždia, 2 žĺtky, 480 g hladkej múky, na natieranie dva žĺtky, 30 g masla
Tvarohová plnka: 4 žĺtky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g tvarohu, 200 g pretlačených zemiakov
Postup: Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame. Pridáme trošku soli, postrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a prilejeme k vymiešanému maslu. Ďalej pridáme žĺtky, múku a dobre vymiesime na hladké cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dva diely. Jeden rozvaľkaný diel položíme na vymastený plech, natrieme tvarohovou plnkou, založíme druhým rozvaľkaným dielom a kraje dookola popritláčame. Žĺtky s maslom vymiešame, potrieme nimi pripravený koláč a vložíme do vyhriatej rúry upiecť.
Plnka: Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom dobre vymiešame. Pridáme pretlačený tvaroh, v šupe uvarené, ošúpané, pretlačené zemiaky a dobre spolu vymiešame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.