Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Baranina na liptovský spôsob
Suroviny: 1 kg baranieho stehna s kosťou, 50 g slaniny, 30 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 10 g múky, 50 g masla, soľ
Postup: Dobre odležané baranie mäso umyjeme, zbavíme loja a blán, vykostíme a posolíme. Mäso prešpikujeme cesnakom a slaninou a obviažeme špagátom, aby dostalo pekný tvar. Na pekáči v rozpálenej masti opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska a vložíme na ňu pripravené mäso. Zalejeme malým množstvom vývaru z kostí (kosti a blany dáme variť do studenej vody a vývar z nich použijeme na zaliatie mäsa) a dusíme v rúre prikryté. Potom ho odkryjeme a upečieme z oboch strán dočervena. Mäkké mäso nakrájame, zo šťavy zoberieme prebytočný tuk, šťavu poprášime múkou, podusíme, rozriedime vývarom a necháme povariť. Časť šťavy nalejeme na mäso, zvyšok podávame v omáčniku. Podávame so zemiakmi.
Tip: Pri mäse z baraniny dbáme na to, aby sme ho podávali na stôl horúce. Pretože rýchlo chladne, musí byť aj misa, na ktorej mäso podávame, horúca. Aj taniere by mali byť zohriate. Baranie mäso môžeme pripraviť aj bez slaniny, cibule a múky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.