Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Liptovina - dva v jednom
Suroviny: 1 kg bravčového mäsa, 2 údené klobásky, 3 l vody, 1 cibuľu, 1 pór, 5 celých zrniek čierneho korenia, 10 väčších zemiakov, 1 lyžicu soli, 2-3 lyžice octu, 2 lyžičky sladkej červenej papriky, za hrsť kyslej kapusty
Rezance: 1/2 kg hrubej múky, lyžicu soli, 2-3 dcl vody, 1 postrúhaný surový zemiak
Postup: Do väčšieho hrnca dáme variť mäso, cibuľu, pór, korenie, soľ a papriku. Zalejeme vodou. Varíme asi hodinu, potom pridáme ošúpané celé zemiaky. Varíme ďalších 20 - 30 minút. Keď sú už zemiaky uvarené, pridáme za hrsť kyslej kapusty a klobásu. Dochutíme soľou prípadne trochou polievkového korenia a octom. Necháme zovrieť a odstavíme.
Rezance pripravíme takto: Hrubú múku s vodou a soľou zamiesime, pridáme zemiak a zmiesime na tuhšie cesto. Rozvaľkáme, pokrájame na pásiky a potom na rezance.
Varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Scedíme a premyjeme studenou vodou.
Uvarenú polievku s rezancami podávame v miskách a podľa chuti ešte okyslíme octom. Ako druhý chod máme uvarené mäsko z polievky, klobásku a zemiačiky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.