Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Liptovské vajcia
Suroviny: 4 vajcia, 100 g bryndze, 60 g masla, 100 g šunkovej salámy, 100 g nakladanej kapie, petržlenovú vňať alebo pažítku
Postup: Vajcia uvaríme na tvrdo, vložíme do studenej vody a po vychladnutí olúpeme. Potom ich pozdĺžne rozpolíme a poukladáme žĺtkami navrch. Bryndzu s maslom vymiešame do peny a vrecúškom s ozdobnou rúrkou nastriekame penu na polovičky vajec. Vajcia ozdobíme kúskami kapie, lístkami petržlenovej vňate a na tanieri obložíme plátkami šunkovej salámy.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.