Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Liptovské droby
Suroviny: 1 000 g zemiakov, 1 vajce, 2 menšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice hladkej a 2 lyžice hrubej múky, bravčové črevá, tuk na vyprážanie, 1 lyžica strúhanky, majorán, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Očistené zemiaky nastrúhame spolu s očistenou cibuľou.
Pridáme roztretý cesnak, hladkú a hrubú múku, vajce, strúhanku a korenie.
Ochutíme majoránom a podľa chuti osolíme.
Všetko dobre premiešame, zmes natlačíme do dobre umytých čriev a uzavrieme drievkom.
Popicháme ihlicou a upečieme vo väčšom množstve tuku vo vyhriatej rúre. Počas pečenia obraciame.
Podávame horúce s horčicou a chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.