Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Varšavské hovädzie rezne
Suroviny: 10 rezňov z hovädzieho stehna, 150 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 5 guličiek nového korenia, kúsok celej škorice, trocha citrónovej kôry, 3 čL cukru, 1 PL masla a 1PL hladkej múky na zápražku, 3 PL ríbezľového džemu.
Postup: Rezne naklepeme z obidvoch strán a posolíme. Na masle speníme najemno nakrájanú zeleninu, pridáme nové korenie, škoricu a citrónovú kôru. Krátko orestujeme, pridáme pripravené rezne a prikryté dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame troškou vody. Mäkké rezne vyberieme, z cukru upražíme karamel ktorý rozriedime vodou a vylejeme do šťavy. Z masla a múky upražíme svetlú zápražku, zahustíme ňou šťavu a necháme povariť. Nakoniec pridáme do šťavy ríbezľový džem, premiešame a šťavu precedíme na rezne. Podávame s knedľou alebo so zapečeným zemiakovým pyré.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.