Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnená oravská roštenka
Suroviny: Potrebujeme: 500 g roštenky, 100 g šunky, 100 g údenej slaniny, 2 vajcia, 100 ml smotany, trocha horčice, 4 väčšie zemiaky, múku, masť, šťavu z polovice citróna, 1 citrón, 1 bobkový list, celé čierne korenie, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Plátky mäsa opatrne naklepeme na tenko tak, aby sme nenarušili ich celistvosť.
Pripravíme plnku: V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pomiešame s 20 g masti, 2 žĺtkami a so smotanou. Pridáme soľ a sneh z bielkov, premiešame a mäso naplníme. Okraje trochu zahneme a zvinieme. Kraje spojíme špáradlami alebo ihlicami. Do nádoby dáme roztopiť masť a nakrájanú slaninu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkový list, pár zŕn čierneho korenia a osolené mäso. Vrch mäsa potrieme masťou a rýchlo pečieme. Keď roštenky očervenejú, k zelenine pridáme 1 lyžicu múky, opražíme a zriedime vodou. V tomto základe dusíme roštenky. Občas pomiešame, aby neprihoreli. Zmäknuté mäso vyložíme na misu. Do omáčky vytlačíme šťavu z polovice citróna, pridáme horčicu, smotanu a prevaríme. Takúto omáčku nalejeme na mäso. Ozdobíme krúžkami citróna. Podávame s hranolčekmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.