Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hovädzie mäso

Plnená oravská roštenka

Suroviny: Potrebujeme: 500 g roštenky, 100 g šunky, 100 g údenej slaniny, 2 vajcia, 100 ml smotany, trocha horčice, 4 väčšie zemiaky, múku, masť, šťavu z polovice citróna, 1 citrón, 1 bobkový list, celé čierne korenie, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Plátky mäsa opatrne naklepeme na tenko tak, aby sme nenarušili ich celistvosť. Pripravíme plnku: V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pomiešame s 20 g masti, 2 žĺtkami a so smotanou. Pridáme soľ a sneh z bielkov, premiešame a mäso naplníme. Okraje trochu zahneme a zvinieme. Kraje spojíme špáradlami alebo ihlicami. Do nádoby dáme roztopiť masť a nakrájanú slaninu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkový list, pár zŕn čierneho korenia a osolené mäso. Vrch mäsa potrieme masťou a rýchlo pečieme. Keď roštenky očervenejú, k zelenine pridáme 1 lyžicu múky, opražíme a zriedime vodou. V tomto základe dusíme roštenky. Občas pomiešame, aby neprihoreli. Zmäknuté mäso vyložíme na misu. Do omáčky vytlačíme šťavu z polovice citróna, pridáme horčicu, smotanu a prevaríme. Takúto omáčku nalejeme na mäso. Ozdobíme krúžkami citróna. Podávame s hranolčekmi.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5553 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18718 hl.)
 
Jednoduché (6020 hl.)
 
Lacné (5817 hl.)
 
Overené - tradičné (5427 hl.)
 
Je mi to jedno (5367 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41349
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server